URS: Srbiji treba jak premijer

Izvor: RTS, 09.Mar.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Srbiji treba jak premijer

URS će sa imenom kandidata za premijera izaći u nedelju, kaže Mlađan Dinkić. URS ima dva kandidata za funkciju predsednika države, kaže Dinkić, ali naglašava da je mnogo važnije ko će biti premijer.

Ujedinjeni regioni Srbije predstaviće u nedelju 11. marta kandidata za premijera te stranke na predstojećim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima, izjavio je lider URS-a Mlađan Dinkić.

Dinkić je, na pitanje da li je on taj kandidat, na konferenciji za novinare odgovorio da će kandidat za premijera URS-a biti predstavljen na skupu na kom će ta stranka predstaviti novi ekonomski program u beogradskom Domu omladine.

"Srbiji su potrebni nova vlada i jak premijer. Za Srbiju je najvažnije da dobije jakog premijera i jakog ministra finansija", istakao je Dinkić, ocenivši da je vođenje sadašnje vlade "kilavo" zbog slabog premijera i slabog ministra finansija.

Dinkić je naveo da je mnogo važnije ko će biti premijer nego predsednik Srbije jer, kako je naveo, predsednik ne treba da se meša u sve. "Imamo solidnog predsednika, ali to ne pomaže da ljudi u Kragujevcu ili drugim gradovima bolje žive", ocenio je predsednik URS-a.

Na pitanje da li će kandidat URS-a za predsednika biti Milan Panić, a Zoran Stanković kandidat za gradonačelnika Beograda, Dinkić je rekao da će Panić sigurno pomoći u kampanji URS-a.

URS, kako je rekao, ima dva kandidata za funkciju predsednika, ali će o tome odlučiti kada budu raspisani predsednički izbori. Kad je reč o Beogradu, Dinkić kaže da će stranka imati "jakog nosioca" liste.

Dinkić je ponovio stav da URS neće ulaziti u vladu da Srpskom naprednom strankom i Srpskom radikalnom strankom niti će biti u novoj vladi ukoliko ne promeni kurs i politiku. "Ili ćemo biti u vladi koja će omogućiti da se Srbija pokrene ili ćemo biti u opoziciji", naglasio je lider URS-a.

Komentarišući medijske navode da je Vlada Srbije još u julu 2011. znala da se Ju-Es-Stil povlači iz Srbije, Dinkić je ocenio da je ako je tačno, to nedopustivo.

"Ako je to tačno, nedopustivo je da premijer ne preduzme korake za pronalaženje strateškog partnera", istakao je Dinkić, dodajući da će Železara u Smederevu, uz Agrobanku biti "tempirana bomba" za buduću vladu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.