URS: Analiza površna

Izvor: B92, 11.Jun.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Analiza površna

Beograd -- Predlog URS za fiskalnu decentralizaciju neće povećati deficit države, već predviđa funkcionalniju i pravedniju preraspodelu novca, saopštila je ta stranka.

Ta stranka je dodala da će po tom predlogu najviše dobiti najmanje i najsiromašnije opštine.

"Predlog je fiskalno neutralan . On zaista predviđa značajno veće prihode lokalnim samoupravama, što će im konačno omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samostalnost u finansiraju najvažnijih lokalnih projekta, za koje danas imaju dovoljno ovlašćenja, ali nedovoljno novca", navodi se u saopštenju.

URS navodi da će sa druge strane republika imati manje prihode "ali isto tako i manje rashode" i optužio Fiskalni savet da se prilikom negativne ocene predloga URS rukovodio političkim motivima.

Ocenu Fiskalnog saveta URS je ocenio kao površnu.

"Očito je da i u Fiskalnom savetu sede centralisti, koji uopšte ne vide ili ih ne zanimaju već postojeće rupe u lokalnim budžetima, već ih samo brine budućnost centralnog budžeta, koji ih nažalost i plaća da prave ovakve površne analize", navodi se u saopštenju URS.

Ta stranka je saopštila da joj je žao što se šef misije MMF Bogdan Lisovolik u svojoj oceni Zakona o finansiranju lokalne samouprave "poveo za površnom i jednostranom analizom Fiskalnog saveta" i što je "bez udubljivanja u problematiku decentralizacije samo preuzeo ocene ovog akademskog tela koje su neutemeljene i netačne".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: MMF i Fiskalni savet greše

Izvor: B92, 11.Jun.2011

Beograd -- Ujedinjeni regioni Srbije čiji je lider Mlađan Dinkić, negirali su tvrdnje Fiskalnog saveta i MMF-a da će njihov predlog decentralizacije ugroziti budžet..."Predlog URS-a za fiskalnu decentralizaciju neće dovesti do povećanja konsolidovanog deficita države, već samo do funkcionalnije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.