Simić: Osnažena Vučićeva pozicija

Izvor: RTS, 29.Jul.2013, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Osnažena Vučićeva pozicija

Popuštanje URS-a i podela resora finansija i privrede ojačalo poziciju Aleksandra Vučića i on postaje "centralna ličnost koalicije", smatra Predrag Simić.

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić rekao je da će pristanak Ujedinjenih regiona Srbije (URS) na podelu Ministarstva finansija i privrede osnažiti poziciju prvog potpredsednika vlade Aleksandara Vučića.

Simić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao Beti da podela ministarstva koje vodi lider URS Mlađan Dinkić, znači da Vučić postaje "centralna ličnost koalicije". 

"Čini mi se da je njegova pozicija u ovom trenutku veoma osnažena, jer je upravo on taj koji je nametnuo pitanje rekonstrukcije Vlade i sproveo je uprkos otporu koalicionih partnera", rekao je Simić. 

Prema njegovim rečima, rekonstruisana Vlada treba da bude sposobna da vodi pregovore o članstvu sa Evropskom unijom i rukovodi privredom, a Vučića i Srpsku naprednu strnanku (SNS) čeka "glavni izazov" na ekonomskim resorima koje je do sada pokrivao Mlađan Dinkić.

Simić je dodao da će nalaženje adekvatnih ličnosti za mesta upražnjena u Vladi, biti "podjednako težak" deo rekonstrukcije.

"Mislim da je polovina posla urađena, ali druga polovina bi trebalo da pokaže koliko će zapravo ta vlada biti drugačija, jer javnost očekuje da rekonstrukcija na scenu izvede kompetentne ljude", naveo je Simić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.