Dinkić predstavio Nacrt regionalizacije Srbije

Izvor: Beta, 31.Okt.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić predstavio Nacrt regionalizacije Srbije

BEOGRAD, 31. oktobra 2010. (Beta) - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić ocenio je u nedelju da bi Srbija mogla da se razvija brže i demokratičnije ukoliko bi se odluke donosile u opštinama i regionima, ali da je za to potrebna promena Ustava.

Na javnoj sednici uprave URS, na kojoj je predstavio Nacrt platforme za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, Dinkić je rekao da sadašnji centralizovani sistem dovodi do toga da bogate opštine postanu još bogatije, a siromašne još siromašnije i da se takav feleričan sistem mora promeniti.

"Ubedjen sam da Srbija ne može da napreduje ako sve opštine nemaju jednake šanse", istakao je Dinkić.

Dinkić je kazao da Srbija ide u pravcu kamdidature za članstvo u Evropsku uniju i izrazio uverenje da će postati kandidat do kraja sledeće godine, ali i da na tom putu mora prihvati evropska pravila.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić predstavio regionalizaciju Srbije

Izvor: Mondo, 31.Okt.2010

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da bi Srbija mogla da se razvija brže i demokratičnije ukoliko bi se odluke donosile u opštinama i regionima, ali da je za to potrebna promena Ustava.

Nastavak na Mondo...

DINKIĆ: REGONIMA VIŠE OVLAŠĆENJA I NOVCA

Izvor: Kurir, 31.Okt.2010

BEOGRAD - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da zemlji treba promena centralizovanog sistama i Ustava, kako bi lokalne zajednice dobile više sredstava i ovlašćenja, jer one najbolje mogu da definišu prioritete građana na tom nivou...- Naš postojeći sistem je feleričan...

Nastavak na Kurir...

Predstavljen Nacrt regionalizacije Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2010

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je danas da bi Srbija mogla da se razvija brže i demokratičnije ukoliko bi se odluke donosile u opštinama i regionima, ali da je za to potrebna promena Ustava. Na javnoj sednici uprave URS, na kojoj je predstavio Nacrt platforme...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

DINKIĆ: PRIHVATIMO EVROPSKA PRAVILA

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 08:07

BEOGRAD - Do bržeg razvoja samo uz promenu Ustava! Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić ocenio je da bi Srbija mogla da se razvija brže i demokratičnije ukoliko bi se odluke donosile u opštinama i regionima, ali da je za to potrebna promena Ustava...- Ubeđen sam da Srbija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.