Prva osoba na Marsu biće verovatno žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva osoba na Marsu "biće verovatno žena"

Šanse da će prva osoba koja stupi na Mars biti žena sasvim su izvesne, izjavio je direktor američke svemirske agencije NASA Džim Brajdenstin.

On nije pomenuo neku konkretnu osobu, ali je rekao da su žene u prvom planu budućih poduhvata agencije.

Brajdenstin je u jednoj radio emisiji na pitanje jednog korisnika Tvitera da li će žene biti uključene u sledeći put u svemir odgovorio "apsolutno". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Štaviše, dodao je, sledeća osoba na Mesecu takođe će verovatno biti žena, prenosi CNN.

Krajem meseca, najavila je NASA, prvi put će svemirom prošetati samo žene kada astronautkinje En Mekejn i Kristina Koh budu izvele sedmočasovnu ekspediciju. Njih dve bile su deo klase astronauta čiju polovinu su takođe činile žene.

I sada polovinu najnovije klase direktora letenja čine žene.

Prve žene pridružile su se timu astronauta Nase 1978. godine. Danas žene čine 34 odsto aktivnih astronauta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PRVO, PA ŽENSKO! NASA: Prva osoba koja će kročiti na Mars biće žena!

Izvor: Kurir, 14.Mar.2019

Šanse da će prva osoba koja stupi na Mars biti žena sasvim su izvesne, izjavio je direktor američke svemirske agencije Nasa Džim Brajdenstin.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.