NASA: Ovo su veliki dani, uskoro na Marsu samo žene

Izvor: B92, 14.Mar.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA: Ovo su veliki dani, uskoro na Marsu samo žene

Zaboravite na sve što ste ikada pomislili o Marsu i astronautima, jer su šanse da će prva osoba na "crvenoj planeti" biti žena sasvim izvesne, saopštila je NASA.

Kako piše CNN, prvi čovek agencije Džim Brajdenstajn je tokom radio emisije "Naučni petak" izjavio da će izgleda žena prva otići na Mars.

On nije otkrio o kome se tačno radi, ali je rekao da su žene u prvom planu predstojećih planova NASA.

On je odgovarajući na pitanje sa Tvitera da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li će žene biti uključene u sledeći put u svemir odgovorio: "Apsolutno". U stvari, on je rekao da će sledeća osoba na Mesecu takođe verovatno biti žena.

"Ovo su veliki dani", rekao je.

NASA je najavila da će krajem meseca prvi put svemirom prošetati samo žene, kada astronautkinje En Meklejn i Kristina Koh budu predvodile ekspediciju koja će sedam sati boraviti u svemiru.

Sa zemlje će ih koordinirati žena, Kristen Fasol. Meklejn i Koh su bile deo klase astronauta u kojoj su polovina bile žene.

Polovinu najnovije klase direktora letova čine žene. Prvih šest žena pridružilo se NASA 1978. godine.

Danas, žene čine 34 procenata aktivnih astronauta agencije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASA: Ovo su veliki dani, uskoro na Marsu samo žene

Izvor: OkRadio.rs, 14.Mar.2019

Zaboravite na sve što ste ikada pomislili o Marsu i astronautima, jer su šanse da će prva osoba na "crvenoj planeti" biti žena sasvim izvesne, saopštila je NASA. Kako piše CNN, prvi čovek agencije Džim Brajdenstajn je tokom radio emisije "Naučni petak" izjavio da će izgleda žena prva otići...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.