Nazovi debata aktuelnog i bivših gradonačelnika (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Okt.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazovi debata aktuelnog i bivših gradonačelnika (VIDEO)

Tribina koja je održana na temu – zašto Nišu ide ovako kako mu ide, pokazala je donekle i odnos prema činjenici koja je tamo izneta. A to je da je naš grad na 55. mestu u Srbiji po zaradama, a jedna od niških opština – Pantelej, čak na 159.mestu. Skup u medija centru na kome su sadašnji i trojica bivših gradonačelnika iznosili mišljenja na ovu temu, nazvan je debatom ali, osim što građana nije bilo, i novinarima je bilo zabranjeno da uđu u pres salu i postave direktono pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << komentarišu ili debatuju.
Iako je cilj takozvane debate bio da se od bivših i sadašnjeg gradonačelnika dobije odgovor na piranje ‘’Zašto Nišu ide ovako dobro’’, konkretnog pojašnjenja nije bilo. Goran Ćirić, Smiljko Kostić, Miloš Simonović i Zoran Perišić pre svega su govorili o tome šta su radili za vreme svog mandata odnosno šta smatraju svojim dobrim potezima. Kako je većina njih istakla, među najvećim uspesima koje su postigli je ulaganje u aerodrom, zatim komunalnu infrastrukturu, bulevare.
Gradonačelnici su se složili da je potrebno više ulagati u mlade ljude i industrijske zone, kao i dovođenje invesitora. Moglo se čuti i mišljenje da je neophodna bolja saradnja sa republičkom vlašću međutim i da u našem gradu treba da postoji politički konsenzus.
Gradonačelnicima su novinari i građani mogli da postavljaju pitanja samo putem društvenih mreža, jer nikome od njih nije bilo dozvoljeno da budu u sali i uživo to čine. Novinari su mogli da gledaju prenos sa televizora u bifeu media centra, odakle su preko tvitera mogli da pošalju pitanja. Ekskluzivno pravo da kamerama zabeleži ovu takozvanu debatu imala je Televizija Belami na kojoj je, u formi koja zapravo odgovara televizijskoj emisiji, debata mogla da se prati.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.