KAKAV GAF: Gugl prepoznao afroamerički par kao gorile

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV GAF: Gugl prepoznao afroamerički par kao gorile

Gugl je nedavno predstavio novu aplikaciju "Fotografije" koja bi trebalo da olakša sinhonizovanje slika, ali i prepoznavanje onog što se nalazi na vašim fotografijama. Tako bi njihov napredni softver trebalo sam da prepozna jesu li na fotografiji ljudi, predmeti ili neke lokacije. Ipak, najnoviji slučaj pokazuje da će Guglovi programi imaju još puno posla.Programer Džeki Alsin iz Bruklina, objavio je na Tviteru fotografiju koja pokazuje kako je Guglova aplikacija njegovu prijateljicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i njea prepoznala kao gorile.Gugl nije dugo čekao sa izvinjenjem na ovakav veliki gaf, koji se povezuje sa rasističkim uvredama, s obzirom da su Alsin i njegova prijateljica crnci.Gugl je saopštio da im je iskreno žao zbog svega, i dodali su da će istražiti kako da spreče da se ovakva greška više ne ponovi.Google Photos, y'all fucked up. My friend's not a gorilla. pic.twitter.com/SMkMCsNVX4— diri noir avec banan (@jackyalcine) June 29, 2015(24sata.hr)

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl afroamerički par prepoznao kao gorile

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015

Gugl je nedavno predstavio novu aplikaciju "Fotografije" koja bi trebalo da olakša sinhonizovanje slika, ali i prepoznavanje onog što se nalazi na vašim fotografijama...Tako bi njihov napredni softver trebalo sam da prepozna jesu li na fotografiji ljudi, predmeti ili neke lokacije. Ipak, najnoviji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.