Gugl afroamerički par prepoznao kao gorile

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl afroamerički par prepoznao kao gorile

Gugl je nedavno predstavio novu aplikaciju "Fotografije" koja bi trebalo da olakša sinhonizovanje slika, ali i prepoznavanje onog što se nalazi na vašim fotografijama.

Tako bi njihov napredni softver trebalo sam da prepozna jesu li na fotografiji ljudi, predmeti ili neke lokacije. Ipak, najnoviji slučaj pokazuje da će Guglovi programeri imaju još puno posla.

Programer Džeki Alsin iz Bruklina, objavio je na Tviteru fotografiju koja pokazuje kako je Guglova aplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njegovu prijateljicu i njega prepoznala kao gorile.

Gugl nije dugo čekao sa izvinjenjem na ovakav veliki gaf, koji se povezuje sa rasističkim uvredama, s obzirom da su Alsin i njegova prijateljica crnci. Gugl je saopštio da im je iskreno žao zbog svega, i dodali su da će istražiti kako da spreče da se ovakva greška više ne ponovi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.