Srbija sve popularnija među turistima

Izvor: Capital.ba, 05.Nov.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sve popularnija među turistima

BEOGRAD,  Srbija svake godine privuče milione turista, uprkos političkim i ekonomskim poteškoćama koje su se pojavile usljed turbulentne prošlosti tokom devedesetih godina pršolog vijeka, piše “Anadolija”. U izvještaju turske državne agencije navodi se da je od januara do avgusta ove godine Srbiju posjetilo gotovo 2,5 miliona Turista, uz veliki broj državljana Kine, Turske i Njemačke, te da je njihov broj veći za šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odsto nego u istom periodu lani. Agencija podsjeća da je Vlada Srbije potpisala sporazum sa turističkom platformom “Fligi”, koja je u vlasništvu kineske grupe “Alibaba”, a postignut je i sporazum o promovisanju sa turskom državnom avio-kompanijom “Turkiš erlajnz”. Prema pisanju “Anadolije”, strani turisti u Srbiji više vole da provedu godišnji odmor u većim gradovima, dok domaći turisti češće posjećuju odmarališta sa banjama. Portparol Turističke agencije Srbije Jelena Stanković izjavila je za “Anadoliju” da Turska i Srbija imaju dosta kulturoloških sličnosti. “Šta Turci misle o Srbiji, pokazali su sloganom `Otkrijte zatvorenost`, što je u skladu sa njihovim prvim utiskom kada dođu u Srbiju. Takođe im je veoma privlačan noćni život u Beogradu”, rekla je Stankovićeva. Ona je dodala da kineski državljani, kojima nije potrebna viza za ulazak u Srbiju, dolaze privučeni netaknutom prirodom i mjestima od kulturnog i istorijskog značaja. Srna Чланак Srbija sve popularnija među turistima се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na aerodromu u Nišu broj putnika povećan za 14 odsto, broj aviona za 26 odsto

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019

Od januara do oktobra ove godine aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu bio je odredište za 338.527 putnika, što je za 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju najnoviji podaci objavljeni na zvaničnoj internet stranici aerodroma...Zvanična statistika takođe govori da je u Niš...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.