Rusija ima uslov pod kojim Ankara može dobiti Su-57

Izvor: B92, 17.Nov.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ima uslov pod kojim Ankara može dobiti Su-57

Dubai -- Rusija bi mogla da isporuči Turskoj lovce pete generacije Su-57, tek nakon što budu zadovoljene potrebe ruske vojske za ovim avionom.

To je novinarima saopštio je šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev tokom XVI međunarodnog avijaciono-kosmičkog salona u Dubaiju.

"Pitanje moguće isporuke Su-57 Turskoj može biti razmatrano tek, kada budu zadovoljene osnovne potrebe ruske vojske sa lovcima pete generacije", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Šugajev.

On je naveo i da je Rusija spremna da razgovara o isporukama Turskoj Su-57, ako zvanična Ankara pokaže interesovanje za njih.

Informacije da bi Turska mogla da kupi ruske lovce, čule su se nakon posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Moskvi 27. avgusta.

Za vreme posete salonu MAKS-2019, zajedno sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, pokazao je zainteresovanost za borbene avione kompanije "Suhoj".

Nakon toga, Erdogan je izjavio da ne isključuje mogućnost kupovine Su-35 i Su-57, u slučaju da SAD odbiju da isporuče Turskoj F-35.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.