Šugajev: S-400 na borbenoj dužnosti u Turskoj od proleća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šugajev: S-400 na borbenoj dužnosti u Turskoj od proleća

Ruski sistem raketne odbrane S-400 stupiće na "borbenu dužnost" u Turskoj na proleće 2020. godine, izjavio je danas direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev, dodajući da turski stručnjaci trenutno prolaze obuku.

"Do kraja ove godine završićemo obuku turskih stručnjaka i do proleća sistem će stupiti na borbenu dužnost", rekao je Šugajev novinarima na aeromitingu u Dubaiju.

On je dodao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turska, kao članica NATO-a, dala svima primer, uključujući arapske zemlje, prenosi TASS.

Šef turske Direkcije za odbrambenu industriju Ismail Demir rekao je juče da je Turska kupila od Rusije protivraketni odbrambeni sistem S-400 kako bi ga koristila, a ne "stavila na stranu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija ima uslov pod kojim Ankara može dobiti Su-57

Izvor: 011vodič.com, 17.Nov.2019

Rusija bi mogla da isporuči Turskoj lovce pete generacije Su-57, tek nakon što budu zadovoljene potrebe ruske vojske za ovim avionom, saopštio je novinarima šef Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev tokom XVI međunarodnog avijaciono-kosmičkog salona u Dubaiju.. . „Pitanje...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.