Promešan sastav Radničkog poražen od Karvine u Turskoj

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2024, 10:27

"Promešan sastav" Radničkog poražen od Karvine u Turskoj

U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su od češke Karvine rezultatom 2:0. Šef stručnog štaba niškog tima Nikola Trajković "promešao je karte" i u sastav koji je počeo utakmicu uvrstio nekoliko fudbalera koji su u jesenjem delu šampionata, ali i u prvoj utakmici priprema, imali manju minutažu.

Prema podacima Fudbalskog kluba iz Niša, koji je poslao saopštenje sat i po nakon utakmice, niški igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << imali su priliku u 4. minutu meča kada je Mesarović dodao loptu Cvetkoviću, a ovaj šutirao preko gola. Usledili su napadi Karvine, dobre odbrane Vasiljevića, a onda i vođstvo češke ekipe u 30. minutu pogotkom Doležala.

Isti igrač je bio precizan i u 44. minutu pa je Karvina upisala pobedu rezultatom 2:0 (2:0).

Nakon meča Nikola Trajković je rekao da gleda da svi igrači dobiju podjednaku šansu u pripremnom periodu, kako bi bili načisto šta od koga mogu da očekuju.

Ponovo smo agresivnije i kvalitetnije odigrali drugo poluvreme od prvog. U prvom delu igre nismo dobro kontrolisali protivničke centaršuteve i nismo imali dobru kontrolu lopte. Protivniku smo davali previše prostora, i kao posledica svih tih grešala stigli su pogoci koje smo primili. Karvina je kvalitetna ekipa, fizički dominantna. Ulazili su dobro u duele i čini mi se da smo tu izgubili sredinu terena. Nedostajalo je malo više agresivnosti i snage kod naših igrača. Ovo je tek druga utakmica, i imamo još dosta da radimo - rekao je Trajković.

U prvom pripremnom meču Radnički je sa 3:2 pobedio Olimpik iz Uzbekistana, a sledi duel sa ekipom Slovačko koji je 27. januara.

Radnički: Vasiljević, Petković, Vojnović, Bakić, Frej, Cvetković, Stajić, Ilić, Mesarović, Belaković, Ivelja.

Igrali su još: Vukić, Petrov, Petrović, Faj, Luković, Stojković, Stevanović, Stojanović, Krstić.

Karvina: Ciupa, Traore, Ivan, Žak, Doležal, Regali, Svozil, Budinski, Fleišman, Ezeh, Kričak. Igrali su još: Bederka, Ražnatović, Ayaosi, Moses, Bohac, Adeleke Nokon.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.