Pripadnici ISIS-a uhapšeni na aerodromu Ataturk

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici ISIS-a uhapšeni na aerodromu "Ataturk"

Dva muškarca za koje se sumnja da su operativci Islamske države, uhapšena su danas na istanbulskom aerodromu Ataturk, na kojem je prošle nedelje izveden trostruki samoubilački napad, pri čemu je poginulo 45 ljudi, javili su turski mediji.

Privatna turska agencija Dogan je objavila da dvojica osumnjičenih potiču iz Kirgistana i navela njihove inicijale F.M.I. i K.V, prenela je agencija AP.

Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policija je kod osumnjičenih u koferu navodno pronašla vojne kamuflažne uniforme i dvoglede za noćno osmatranje, kao i dva pasoša sa lažnim imenima. U izveštaju agencije Dogan se ne navodi da li su muškarci u trenutku hapšenja stigli u Tursku ili su je napuštali.

Trojica napadača naoružana vatrenim oružjem i pojasima sa eksplozivom su 28. juna izvršila teroristički napad na istanbulskom aerodromu, u kojem je ubijeno 45 ljudi, uključujući 19 stranaca. Niko još nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali turski zvaničnici veruju da je to delo takozvane Islamske države.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.