Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 07:43

Odbojkašice Amerike šampionke Lige nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nadigrala je reprezentaciju Brazila sa 3:1 (26:28, 25:23, 25:23, 25:21) u finalu turnira u Riminiju i treći put postala šampion Lige nacija. Treće mesto osvojila je reprezentacija Turske koja je pobedila selekciju Japana u tri sigurna seta.
Američke odbojkašice su u žestokom vrlo ravnopravnom duelu sa Brazilkama uspele da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dođu do pobede posle preokreta koji su načinile u drugom setu.

Odbojkašice Brazila su povele posle prvog seta, pa se učinilo da će uspeti da se revanširaju Amerikankama za poraz u prošlogodišnjem finalu.
U nastavku u krajnje neizvesnoj borbi iz poena u poen Amerikanke uspevaju da zadrže maksimalnu koncentraciju i sa minimalnom prednošću osvajaju setove za konačnu pobedu za odbranu titule.
Najefikasnija igraćica finala bila je Mišel Barč Hekli sa 22 osvojena poena. Džordan Tompson je dodala 16, a Drijus je pratila sa 12 od čega deset u poslednjem setu.
U selekciji Brazila najefikasnije su bile Gabi i Ana Karol sa po 17 poena.
Treće mesto osvojila je reprezentacija Turske koja je bez mnogo neizvesnosti bila bolja od Japana u tri sigurna seta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.