Kakva je bezbednost na Aerodromu Nikola Tesla?

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva je bezbednost na Aerodromu "Nikola Tesla"?

Za nešto više od tri meseca, na aerodromima u Turskoj i Belgiji dogodili su se teroristički napadi u kojima je poginulo na desetine ljudi, a više stotina njih je ranjeno. Zašto se na meti terorista nalaze baš aerodromi i kakva je bezbednost na beogradskom Nikola Tesla?

Eksplozivni prsluci, automatsko oružje, veća gužva znači i više žrtava - ovo je postao već ustaljeni recept za teroristički napad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Pre istanbulskog, u martu se na meti terorista našao terminal aerodroma u Briselu. Gde je sledeća meta, i koliko su aerodromi bezbedni?

U srpskoj policiji kažu da su, kada je Aerodrom Nikola Tesla u pitanju, u pripravnosti.

"Nakon terorističkih napada u Parizu i Briselu, pripadnici MUP-a su preduzeli dodatne mere zaštite lica i objekata, nadzora i kontrole na aerodromima, železnički i autobuskim stanicama i administrativnim prelazima. Znatno je podignut nivo saradnje s međunarodnim subjektima u cilju podizanja nivoa bezbednosti spoljnih granica Republike Srbije", kaže Đorđe Vukašinović iz Službe za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Kao redovno, stanje ocenjuju i nadležni na beogradskom Aerodromu. Tvrde da se osim otkazanih letova za Istanbul ništa nije promenilo. Međutim, stručnjaci za problem terorizma kažu da, kada je u pitanju borba sa ekstremistima, svi sistemi obezbeđenja su tajna.

"Ja ću vam samo napomenuti da vašu znatiželju upotpunim - raspolažemo s molekularnim detektorima, raspolažemo sa određenim stvarima koje potpomažu u razotkrivanju takvih stvari", kaže Dušan Tomić sa  Fakulteta za inženjerski menadžment.

N1: U zgradu može da uđe bilo ko, pa možda i samo da popije kafu, mislite da ne bi neko mogao da uđe u hol sa eksplozivnom napravom?

"To je stvar vašeg privida", kaže na to Tomić.

Najbezbedniji aerodromi na svetu su londonski Hitrou, Njujorški DŽ. F. Kenedi i Dubai. Srbija, prema tvrdnjama stručnjaka, nastoji da narednih godina uvede upravo takav sistem bezbednosti. Međutim, za to je potrebno mnogo novca, koji Aerodrom trenutno nema na raspolaganju.

Detaljnije u prilogu Jelene Zorić:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija: Nakon napada u Evropi, dodatne mere na beogradskom aerodromu

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

Za nešto više od tri meseca, na aerodromima u Turskoj i Belgiji dogodili su se teroristički napadi u kojima je poginulo na desetine ljudi, a više stotina njih je ranjeno. Zašto se na meti terorista nalaze baš aerodromi i kakva je bezbednost na beogradskom Nikola Tesla?..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.