Iz stomaka pacijenta izvadili 82 kamenčića

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz stomaka pacijenta izvadili 82 kamenčića

Hirurzi su u mestu Edremit, provincija Balikesir, na severozapadu Turske, hirurškim zahvatom iz stomaka muškarca izvadili 82 kamenčića.

Celal K. (42) u bolnicu je primljen zbog krvave stolice. Hirurg Cengiz Gungor rekao je kako je njegov tim u stomaku pacijenta pronašao 82 kamenčića teška ukupno 500 grama.

Glavni lekar bolnice Oktej Jildirim rekao je kako je operacija uspešno prošla i da se pacijent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oseća dobro.

“Ovi kamenčići nisu kamenčići koje je telo proizvelo, već su progutani. Kad je pacijent došao u bolnicu u ruci je imao skrivenih nekoliko kamenčića. Pored toga, u stomaku je imao i nekoliko drugih stranih tela”, dodao je Jildirim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iz stomaka pacijenta izvadili 82 kamenčića

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2016, 08:20

Hirurzi su u mestu Edremit, provincija Balikesir, na severozapadu Turske, hirurškim zahvatom iz stomaka muškarca izvadili 82 kamenčića...Celal K. (42) u bolnicu je primljen zbog krvave stolice. Hirurg Cengiz Gungor rekao je kako je njegov tim u stomaku pacijenta pronašao 82 kamenčića teška ukupno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.