ČAVUŠOGLU ŽUSTRO ODGOVORIO NA TRAMPOVU PRETNJU: Nećemo vam ostati dužni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAVUŠOGLU ŽUSTRO ODGOVORIO NA TRAMPOVU PRETNJU: "Nećemo vam ostati dužni!"

Imaju spreman odgovor.

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu upozorio je danas da će Turska uzvratiti ukoliko joj Sjedinjene Američke Države uvedu sankcije zbog njene vojne operacije u severoistočnoj Siriji protiv kurdskih boraca koje podržava Vašington.

Ankara bi mogla da bude suočena sa sankcijama koje predlažu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << republikanski senator Lindsi Grejem i njegov demokratski kolega Kris Van Holen, a koje bi pogodile imovinu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i drugih visokih zvaničnika, preneo je Rojters.

Prema Grejemovom predlogu, bile bi uvedene i vizne restrikcije i sankcije za sve koji obavljaju vojne transakcije sa Turskom ili podržavaju proizvodnju energije.

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska ulazi u Siriju u poluprečniku od 30 km

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2019

ANKARA - Turska vojska planira da uđe na teritoriju Sirije u poluprečniku od 30 kilometara, izjavio je ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Turska očekuje snažnu solidarnost" - šta je na to rekao Stoltenberg

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 11:52

Istanbul -- Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu šta Turska očekuje od Alijanse...Čavušoglu je naglasio Stoltenbergu da Turska očekuje "snažnu solidarnost protiv pretnji po njenu bezbednost"...On je to rekao na zajedničkoj konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.