Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite u Titovu vilu "Galeb"

Turisti na crnogorskom primorju od 1. juna ponovo mogu da zavire u vilu "Galeb" - bivšu rezidenciju Josipa Broza Tita, koja posluje u okviru Instituta Igalo.

Posete jednoj od mnogobrojnih Titovih vila od ove godine će biti organizovane i preko turističkih agencija, koje su uvrstile vilu u programe izleta.

Bivša Titova rezidencija u Igalu zvanično je otvorena za posetioce pre godinu dana, prvi put otkako je sagrađena 1976. godine, a tokom prošle godine godine posetilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je oko 5.000 individualnih posetilaca.

Park vile zahvata površinu od 70 hiljada kvadrata, dok se sama vila prostire na 5,5 hiljada kvadrata. Tito je u njoj boravio u četiri navrata, posleđi put 1979. kada je Crnu Goru zadesio razorni zemljotres.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.