Titova vila Galeb ponovo otvorena

Izvor: Mondo, 01.Jun.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titova vila Galeb ponovo otvorena

Posetioci će od danas opet moći da razgledaju Vilu Galeb, bivšu rezidenciju Josipa Broza Tita, koja posluje u okviru Instituta Igalo.

Foto: MONDO

Od ove godine posete će ići i preko turističkih agencija, koje su uvrstile Vilu Galeb u Igalu u programe izleta, prenosi Radio Jadran.

Bivša Titova rezidencija u Igalu zvanično je otvorena za posetioce pre godinu što je bilo prvi put otkako je sagrađena 1976. godine. Vilu je prošle godine posetilo oko pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hiljada individualnih posetilaca.

Park vile zahvata površinu od 70 hiljada kvadrata, dok se sama vila prostire na 5,5 hiljada kvadrata. Tito je u njoj boravio četiri puta, a poslednji put 1979. kada je Crnu Goru zadesio razorni zemljotres.

Za organizovane obilaske Titove vile Galeb planirani su sreda, petak i nedelja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igalo: Turistima ponovno otvorena vrata Titove rezidencije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2015

Posjetioci će od danas opet moći da razgledaju Vilu Galeb, bivšu rezidenciju Josipa Broza Tita, koja posluje u okviru Instituta Igalo...Bivša Titova rezidencija u Igalu službeno  je otvorena za posjetioce prije godinu što je bilo prvi put otkako je sagrađena 1976. godine...Park vile zahvata površinu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.