Trnovo će biti najveći turistički centar u regionu

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trnovo će biti "najveći turistički centar u regionu"

Opština Trnovo, tridesetak kilometara jugoistočno od Sarajeva prema Foči, trebalo bi uskoro da postane najveći turistički centar u regionu.

Ugovor o toj investiciji potpisali su direktor firme Buroj Property Development Ismail Ahmed i načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo, a prema planovima koji su tom prilikom predstavljeni novinarima sledi gradnja hotela, apartmanskih zgrada s hiljadama smeštajnih jedinica, velikog trgovinskog centra i celokupne prateće infrastrukture. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovo je prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva", kazao je Ahmed i istakao da je firma koju predstavlja jedna od vodećih u urbanističkoj gradnji, a da se na investiticiju u BiH odlučila na poziv veleposlanstva UAE u BiH.

Berilo je istakao da je projekat izgradnje "najvećeg turističkog grada u jugoistočoj Europi" dobio ime Buroj Ozon i da predstavlja istorijsku šansu za razvoj koja nadmašuje granice te male opštine, pa da na osnovu toga očekuje podršku i drugih nivoa vlasti za njegovo sprovođenje.

Sadašnja opština Trnovo je samo deo predratne opštine Trnovo koja je Dejtonskim sporazumom podeljena. Taj deo pripao je Federaciji BiH, a ima tek nešto više od dve hiljade stanovnika koji gotovo da i nemaju nikakvog posla, jer je tamo sva industrija uništena, baš kao i turistički kapaciteti koji su postojali pre rata.

Područje te opštine obuhvata delove planine Bjelasice, poznate po dobrim skijaškim stazama, a u blizini je i Treskavica, jedna od najlepših bosanskohercegovačkih planina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kod Sarajeva se gradi "najveći turistički grad u regionu"

Izvor: Blic, 03.Feb.2015, 01:41

Opština Trnovo, tridesetak kilometara jugoistočno od Sarajeva prema Foči, trebalo bi uskoro da postane najveći turistički centar u regionu, jer su privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata spremni da u njegovu izgradnju ulože oko 2,3 milijarde evra, piše "Jutarnji list"...Trnovo obuhvata delove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.