Putevi prohodni i bez snega

Izvor: Mondo, 17.Jan.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevi prohodni i bez snega

Kolovozi su mokri, vozite pažljivo, moguća je poledica. Najavljen je jak vetar.

Foto: MONDO/P. Vujić

Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nultog podeljka što će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je AMS S.

Pored snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Kako se vozi kada duva jak vetar

Zimska služba JP "Putevi Srbije" neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi na čišćenju i uklanjanu snega sa kolovoza.

Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Na autoputevima i putevima i prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.



Izvor: YouTube

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visoki nanosa, a saobra?aj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.

Kako se vozi kada je maglaKako se vozi kada je na putu snegKako se vozi po ledu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.