Eritrejski vojnici pucali na civile u Etiopiji: Ubili su nevine ljude

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 23:35

Eritrejski vojnici pucali na civile u Etiopiji: "Ubili su nevine ljude"

Eritrejski vojnici otvorili su vatru u etiopskoj pokrajini Tigraju i ubili najmanje devet civila, a ranili više od deset, izjavio je zvaničnik lokalne vlade.

Administrator etiopske privremene vlade u Tigraju Berhane Gebrecadik rekao je danas da su etiopske snage nacionalne odbrane intervenisale kako bi odbile napad u gradu Adva, prenosi Rojters.

„Eritrejski vojnici ubili su nevine ljude. Da nije bilo Nacionalne odbrane koja je intervenisala i spasla stanovnike, nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da ubijaju još ljudi", rekao je, misleći na nacionalnu vojsku Etiopije.

Napad pokazuje nastavak eritrejskog vojnog prisustva u etiopskom severnom regionu Tigraju, uprkos obećanjima datim prošlog meseca da će se snage povući.

Eritrejski vojnici ušli su u Tigraj u novembru da podrže etiopske savezne trupe koje su opkolile snage lojalne regionalnoj političkoj partiji Tigrajskom narodnooslobodilačkom frontu (TPLF), podseća agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAFALOM PO CIVILIMA: Novo krvoproliće u Tigraju, vojnici nemilosrdno ubili najmanje devet ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 07:22

Napad pokazuje nastavak eritrejskog vojnog prisustva u etiopskom severnom regionu Tigraju..Eritrejski vojnici otvorili su vatru u etiopskoj pokrajini Tigraju i ubili najmanje devet civila, a ranili više od deset, izjavio je zvaničnik lokalne vlade...Administrator etiopske privremene vlade u Tigraju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.