Eritrejski vojnici pucali na civile u Tigraju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 06:51

Eritrejski vojnici pucali na civile u Tigraju

Eritrejski vojnici otvorili su vatru u etiopskoj pokrajini Tigraju i ubili najmanje devet civila, a ranili više od deset, izjavio je zvaničnik lokalne vlade.

Administrator etiopske privremene vlade u Tigraju Berhane Gebrecadik rekao je juče da su etiopske snage nacionalne odbrane intervenisale kako bi odbile napad u gradu Adva, prenosi Rojters.

„Eritrejski vojnici ubili su nevine ljude. Da nije bilo Nacionalne odbrane koja je intervenisala i spasla stanovnike, nastavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi da ubijaju još ljudi", rekao je, misleći na nacionalnu vojsku Etiopije.

Napad pokazuje nastavak eritrejskog vojnog prisustva u etiopskom severnom regionu Tigraju, uprkos obećanjima datim prošlog meseca da će se snage povući.

Eritrejski vojnici ušli su u Tigraj u novembru da podrže etiopske savezne trupe koje su opkolile snage lojalne regionalnoj političkoj partiji Tigrajskom narodnooslobodilačkom frontu (TPLF), podseća agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.