Tržište: Toyota ponovo prva po prodaji

Izvor: Nacionalna klasa, 21.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Toyota ponovo prva po prodaji

Toyota je ponovo preuzela vodeću poziciju po broju prodatih automobila u svetu, u vreme kada grupacija Volkswagen trpi posledice afere povodom varanja na testovima emisija štetnih gasova.

Toyota je saopštila da je prodala 7,49 miliona automobila od početka godine do septembra i time nadmašila 7,43 miliona prodatih Volkswagena. Obe kompanije zabeležile su pad prodaje za oko 1,5%.

Ovaj rezultat objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << je manje od dve sedmice od kada je Volkswagen priznao da je manipulisao dizelskim motorima uz pomoć softvera, da bi ispunio zakonske norme, preneo je Auto njuz (Auto News).

Volkswagen je ostvario bolji prodajni rezultat od Toyote u prvih šest meseci godine, ali se sada priprema za servisne intervencije na 11 miliona automobila prodatih širom sveta sa spornim softverom. Nemačka kompanija zabeležila je pad prodaje za 7,4% na važnom tržištu Kine.

Toyota se priprema za prve isporuke osveženog modela Prius, a prvi kupci dobiće osveženi i unapređeni model u Japanu. Kompanija planira da doda oko 1.400 radnika u fabrikama u Japanu da bi povećala proizvodnju Priusa i osveženog Land Cruisera, od kojeg takođe očekuje dobre prodajne rezultate zbog unapređenja bezbednosne opreme i ubrzanja.

Trećeplasirani u prvih devet meseci ove godine je General Motors sa 7,2 miliona prodatih automobila, što je za 1,9% manje u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.