Toyota prodala 5,1 odsto više vozila

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2023, 09:15

Toyota prodala 5,1 odsto više vozila

TOYOTA CITY – Japanski proizvođač automobila Toyota saopštio je da je prodao 5,1 odsto više vozila u prvoj polovini 2023. godine u poređenju sa istim periodom godinu dana ranije, uz pomoć ublažavanja ograničenja ponude poluprovodnika i posebno veće potražnje u Japanu. Foto: Pixabay Kompanija je prodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << oko 4,9 miliona vozila širom svijeta u šest mjeseci do juna, uključujući i svoj luksuzni brend Lexus, u poređenju sa oko 4,7 miliona vozila tokom istog perioda 2022. godine, prenosi Reuters. Toyotina prodaja u Japanu skočila je 33,2 odsto na 878.215 jedinica u tom periodu u odnosu na godinu dana ranije, dok je prodaja u SAD pala za 0,7 odsto na nešto više od milion vozila, a u Aziji za pola procenta na oko 1,5 miliona jedinica. U junu je globalna prodaja porasla za deset odsto na 898.947 jedinica, zahvaljujući rastućoj potražnji, uključujući i elektrificirana vozila poput hibrida, na ključnim tržištima kao što su Sjedinjene Američke Države i Evropa. Prodaja u Kini u junu zabilježila je pad od 12,8 odsto na godišnjem nivou. U periodu od januara do juna prodaja u Kini pala je za 2,8 odsto. Globalna prodaja hibridnih električnih vozila porasla je 37,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 292.131 jedinica, što čini nešto manje od trećine ukupnog broja vozila prodatih širom svijeta prošlog mjeseca. U junu, Toyota je prodala 10.191 baterijsko električno vozilo širom sveta, uključujući i svoj brend Lexus, čime je ukupan broj prodatih vozila na baterije u prvoj polovini 2023. godine iznosio 46.171 jedinica. Biznis.rs Чланак Toyota prodala 5,1 odsto više vozila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Audi prodao više automobila, a zaradio manje

Izvor: B92, 29.Jul.2023

U prvom polugodištu je prodaja Audija, uključujući i brendove Bentli i Lamborgini, u Evropi porasla za 24 odsto, a u Sjedinjenim Državama za 30 odsto. Nasuprot tome, na važnom kineskom tržištu plus je bio samo dva odsto...Audi je u prvoj polovini godine povećao prodaju automobila, ali mu je istovremeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.