Toyota predstavlja novu Supru u januaru FOTO

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyota predstavlja novu Supru u januaru FOTO

Japanski gigant Toyota potvrdila je da će u januaru na Sajmu automobila u Detroitu predstaviti novu generaciju Supre.

Međutim, zainteresovani kupci iz Nemačke već sada mogu da naruče svoj primerak.

Iako je Supra deli istu platformu sa nedavno predstavljenim BMW Z4, dva automobila ne bi trebalo da dele previše sličnosti.

Osim međusovinskog rastojanja i širine, te pozicije A stupa i rezervoara, japanski roadster bi trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuno drugačiji od nemačkog.

Supra će dolaziti sa dva različita pogona, BMW-ovim četvorocilindarskim i šestocilindarskim agregatima uparenim sa ZF automatikom.

Glavni adut Toyotinog roadstera biće savršena raspodela težine 50/50 i masa od samo 1.496 kilograma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova Toyota Supra potvrđena za sajam u Detroitu 2019.

Izvor: AutoBlog, 02.Okt.2018

Konačno. Toyota je danas i zvanično potvrdila da će dugo najavljivanu novu generaciju Supre predstaviti u januaru sledeće godine, i to na NAIAS sajmu automobila u Detroitu. Kao što je već poznato, nova Supra je razvijena u saradnji sa nemačkim BMW-om, dok će se njena proizvodnja odvijati u Magna...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.