Toyota osvežila svoj logo u Evropi VIDEO

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 10:19

Toyota osvežila svoj logo u Evropi VIDEO

Japanski gigant se pridružio brendovima kao što su Nissan, BMW i Opel, koji su odlučili da u digitalno doba uđu sa restilizovanim amblemom.

Promene po pravilu nisu velike, a kreću se u smeru pojednostavljenja dizajna kako bi se logo prilagodio digitalnim platformama i omogućila njegova lakša primena.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Toyota nije izuzetak, pa obnova njenog amblema prati iste smernice. Sa prerađenim verzijama logoa i tipografije, ova japanska marka označava novu fazu poslovanja koja podrazumeva "prelazak iz proizvođača automobila u pružaoca usluga mobilnosti".

U Toyoti ističu kako je novi vizuelni identitet oblikovan na osnovu četiri ključna načela: usmerenost prema napred, spremnost na mobilnost, naglašeniji premijum osećaj i superdoslednost u svim granama i segmentima poslovanja.

Pojednostavljeno, novi logo je ogoljen na 2D dizajn, a izostavljeno je ime Toyota jer je procenjeno da je znak sam po sebi dobro poznat širom Evrope.

Ipak, u japanskom proizvođaču napominju da će se novi logo koristiti u svim oblicima komunikacije, dok će aktuelni logo i dalje koristiti za vozila.
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.