Toyota Supra na testu severnog jelena VIDEO

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 11:01

Toyota Supra na "testu severnog jelena" VIDEO

Logika nam govori da će jedan sportski automobil poput nove Supre glatko proći test.

Već smo navikli da na "testu severnog jelena" gledamo limuzine, karavane, SUV modele i kamionete, od kojih su mnogi podbacili na ovom ispitivanju ponašanja u slučaju nagle promene pravca kretanja.

Logika nam govori da će jedan sportski automobil poput nove Supre glatko proći test - što je Toyotin dvosed i učinio, ali ipak ne tako lako kako biste očekivali.

Test >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sproveo španski sajt km77.com, a Supra je bila uspešna tokom "manevra izbegavanja jelena na putu" pri referentnoj brzini od 77 km/h.

Na snimku možemo videti kako Toyotini elektronski sistemi bezbednosti održavaju automobil na željenoj putanji, ali Španci ipak napominju da je vozaču bilo potrebno malo privikavnja na upravljač kako bi test prošao glatko.

Međutim, kako su brzine povećavane na 79 km/h i 80 km/h, Supra nije uspela da prođe test bez obaranja graničnih čunjeva.

Pogledajte video:
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.