Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 10:12

Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je Yarisu titulu najboljeg u izboru "Automobila godine 2021". U užem izboru bili su još Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Završno testiranje automobila održano je, kao i prošle godine, na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate za titulu isprobaju u različitim uslovima vožnje: na auto-putu, magistralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putu i na zatvorenom poligonu.

U konkurenciji za najbolji novi model ove godine bili su: Toyota Yaris, Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Još jedna nagrada otišla je pve godine u Toyotu, pošto je žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio i priznanje za najboljeg PR-a Aleksandru Andriću, uz obrazloženje da je u proteklih godinu dana najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa.

Inače, Yaris je nedavno proglašen i za auto godine u Evopi, a ovaj japanski model osvojio je i titulu NetAuto 2021. u Srbiji.

Osim toga, Yaris je bio i jedan od tri finalista izbora za "Svetski auto 2021. godine" (World Car of the Year 2021), u kome je trijumfovao električni Volkswagen ID.4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Dacia

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tojota jaris automobil godine u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021

Žiri za izbor Automobila godine 2021. Asocijacije automobilskih novinara Srbije, titulu najboljeg dodelio je tojoti jaris, saopštilo je danas to udruženje...Završno testiranje automobila održano je, kao i prošle godine, na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.