Nova Toyota na vodonik stiže do kraja godine

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 12:35

Nova Toyota na vodonik stiže do kraja godine

Druga generacija Toyote Mirai sa vodoničnim gorivnim ćelijama imaće premijeru u Japanu ove jeseni.

Toyota je krajem 2019. predstavila koncept novog Miraija, najavivši da se produkcijska verzija neće mnogo razlikovati od prototipa.

Japanski mediji prenose da je serijski model već u pripremi, a kao verovatan datum premijere spominje se oktobar ili novembar 2020, dok će se novi Mirai >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tržištu Japana pojaviti početkom 2021. godine.

Očekuje se da će cena ovog automobila na japanskom tržištu iznositi oko 8 miliona jena (oko 66.000 evra).

Kao što je najavljeno, produkcijska verzija se neće previše razlikovati od koncepta, čiji dizajn predstavlja iskorak napred u odnosu na Mirai prve generacije.

Podsećamo, dužina koncepta je 4.973 mm, širina 1.885 mm, visina 1.468 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.918 mm, što znači da je u pitanju automobil iz više srednje klase, sa izdašnim prostorom za putnike.

Osim potpuno nove spoljašnjosti, Mirai druge generacije ima i novi dizajn enterijera sa 8-inčnom digitalnom instrument tablom i velikim, 12,3-inčnim ekranom multimedijalnog sistema na centralnoj poziciji.

Uz brojne pogodnosti, kupcima je na raspolaganju i bežični punjač smartfona, kao i JBL audio-sistem sa 14 zvučnika.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.