Nova Toyota C-HR stiže 26. juna VIDEO

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 14:22

Nova Toyota C-HR stiže 26. juna VIDEO

Krajem prošle godine iz Toyote su potvrdili da će model C-HR doživeti drugu generaciju, koja je najavljena konceptom Prologue.

Toyotin potkompaktni krosover je snimljen na testiranju u formi kamufliranog prototipa u proteklom periodu, a sada smo dobili prvi pogled na serijsku verziju.

Naime, Toyota je objavila tizer koji otkriva zadnja svetla sa tri paralelne linije sa obe strane osvetljenog imena modela. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Da li to znači da je tradicionalni Toyotin logo uklonjen sa vrata prtljažnika, teško je reći, pogotovo jer je prototip viđen na testiranju na Nirburgringu imao značku japanskog proizvođača, kao i natpis sa desne strane registarske tablice, prenosi Autobhmagazin.

Sa konceptom Prologue, Toyota je nagovestila da je krosover iz B segmenta u potpunosti redizajnirao evropski tim u južnoj Francuskoj. Do sada je otkriveno nekoliko detalja, poznato je da je C-HR ima unutra nešto prostranija, što samo može da znači da je međuosovinsko rastojanje duže nego ranije.

Krosover ima ručke koje su u ravni sa panelima vrata, u svrhu bolje aerodinamike. Toyotina takozvana prednja maska Hammerhead inspirisana je novijim modelima, ali je podmlađena, kako bi bolje odgovarala ciljnoj grupi kupaca.

C-HR će takođe ponuditi još jednu novinu, a to je plug-in hibridna verzija. PHEV će koristiti baterije proizvedene u Evropi.

Premijera nove Toyote C-HR zakazana je za 26. jun, dok će prodaja u Evropi početi pre kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.