Tomislav Nikolić posthumno odlikovao Vericu Barać

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić posthumno odlikovao Vericu Barać

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas povodom Dana državnosti, 15. februara, ukaze o odlikovanju ličnosti i institucija, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su istoričar Milorad Ekmečić i Kliničko-bolnički centar Zemun.

Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovani su istoričar Veselin Đuretić, slikar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Petar Omčikus, Aleksandar Vujić za oblast muzičke umetnosti, Arhiv Srbije, privredno društvo "Zastava oružje" i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovan je čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj Đorđe Mihajlović.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani je Icuko Teruoka iz Japana zbog izuzetnih zasluga u oblasti humanitarnih delatnosti, a Stela Džatras iz SAD istim odlikovanjem zbog predstavljanja Srbije u toj zemlji.

Posthumno je zlatnom medaljom za zasluge odlikovan Dobrivoje Ograšanović zbog zasluga u primeni novih naučnih metoda i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a isto odličje dobio je i Ivo Đinović za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje.

Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i Verica Barać zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države. Istim odličjem odlikovani su i Stanko Stojiljković, Vera Radosavljević, policajac Goran Djordjević, Milomir Glavčić iz Kanade, Svetlana Stević iz Zvečana, Ružica Popović iz Šapca, Borivoje Nikolić iz Rumunije i Rodoljub Živadinović.

Zlatnu medalju za zasluge dobili su i Novosadski sajam, Darinka Matić Marović, Nadežda Basara, pevač Nikola Karović i policajac Senad Kašović.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su za izuzetne zasluge i rezultate medaljama za revnosnu službu, i to 22 zlatne i 40 srebrnih.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić na Sretenje odlikovao i Vericu Barać

Izvor: Mondo, 10.Feb.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas, povodom Dana državnosti 15. februara, ukaze o odlikovanjima a..

Nastavak na Mondo...

Nikolić posthumno odlikovao Vericu Barać

Izvor: Danas, 10.Feb.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je povodom Dana državnosti, 15. februara, ukaze o odlikovanju ličnosti i institucija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.