Nikolić potpisao ukaz o odlikovanju Verice Barać

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić potpisao ukaz o odlikovanju Verice Barać

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas, povodom Dana državnosti 15. februara, ukaz o odlikovanju pokojne predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Baraćeva je ukazom predsednika posthumno odlikovana zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države. Zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti bezbednosti posthumno je odlikovan i policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << službenik Goran Đorđević, koji je poginuo na dužnosti u Bujanovcu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj Đorđe Mihajlović odlikovan je ordenom srpske zastave drugog stepena, za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije, kao i razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke.Kako se navodi, Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su profesor Milorad Ekmečić, za naročite zasluge u oblasti kulturnih i prosvetnih delatnosti i posebno istorijske nauke, Kliničko bolnički centar Zemun, za naročite zasluge i doprinos u oblasti humanitarnih delatnosti, zdravstvenoj zaštiti i razvoju medicinske prakse, a povodom 230 godina postojanja.

Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovan je Veselin Đuretić, za naročite zasluge u oblasti kulturnih i prosvetnih delatnosti, kao i istorijske nauke, Petar Omčikus, za naročite zasluge na kulturnom polju, posebno u oblasti likovne umetnosti, Aleksandar S. Vujić, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima, posebno u oblasti muzičke umetnosti kao i Arhiv Srbije, za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa Srbije, a povodom 115 godina postojanja i uspešnog rada.

Privredno društvo „Zastava oružje“ takođe je odlikovano Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge u oblasti privrednih delatnosti, koje se zasnivaju na dugogodišnjoj tradiciji i rezultatima rada niza generacija, a povodom 160 godina postojanja i uspešnog rada.Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovan je i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, za naročite zasluge i međunarodno priznate rezultate u primeni naučnih metoda i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a povodom 75 godina uspešnog rada.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je i profesor Icuko Teruoka iz Japana za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnih delatnost, dok je medaljom za zlatne zasluge posthumno odlikovana Stela Džatras iz SAD, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i predstavljanju Srbije u toj zemlji.Medaljom za zlatne zasluge posthuno je odlikovan i Dobrivoje Ograšanović za izuzetne zasluge u primeni novih naučnih metoda i unapređenju poljoprivredne proizvodnje.Medaljom za zlatne zasluge odlikovani su i Ivo Đinović, Stanko Stojiljković, Vera Radosavljević, Milomir Glavčić, Svetlana Stević, Ružica Popović, Borivoje Nikolić, Rodoljub Živadinović, Darinka Matić Marović, Nadežda Basara, policajac Senad Kašović i Nikola Karović.Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su, za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti, medaljama za revnosnu službu, i to 22 zlatne i 40 srebrnih.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.