Nova rafinerija - nula emisija gasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 18:43

Nova rafinerija - nula emisija gasova

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić predsedavao je danas sastanku Radne grupe sa predstavnicima kineskih investitora oko izgradnje Rafinerije nafte u Smederevu, investicije od 2,6 milijardi evra.

Sastanku su prisustvovali i šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić i državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Planirano je da rafinerija bude izgrađena na mestu koje je i planirano za rafineriju, a tamo bi se proizvodio EURO 6 sa nula emisijom štetnih gasova.

U proizvodnji opreme učestvovaće kompanije iz Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u saopštenju.

Predstavnici kineskih investitora su iskazali spremnost da posle dogovora i usaglašavanja svih pitanja sa Radnom grupom koju će formirati Vlada Srbije, počnu realizaciju projekta od aprila 2021. godine, a okvirni rok završetka prve faze iznosio bi četiri godine.

Procenjena vrednost investicije iznosi oko 2,6 milijardi dolara i biće prva investicija po najnovijoj tehnologiji gde će biti zastupljena potpuna zaštita životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi spremni da grade rafineriju u Smederevu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2021

BEOGRAD - Predstavnici kineskih investitora izrazili su spremnost da od aprila počnu realizaciju projekta izgradnje Rafinerije nafte u Smederevu, investicije procijenjene na 2,6 milijardi dolara, u kojoj bi emisija štetnih gasova bila "nula", saopšteno je nakon sastanka u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sastanak sa kineskim investitorima o izgradnji rafinerije nafte u Smederevu za 2,6 milijardi dolara

Izvor: Danas, 21.Jan.2021

 U Nacionalnom savetu za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom danas je održan sastanak sa predstavnicima kineskih investitora povodom izgradnje rafinerije nafte u Smederevu, vredne oko 2,6 milijardi dolara. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.