Nikolić: Deklaracija ne predviđa pomoć Srbima

Izvor: S media, 30.Jul.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Deklaracija ne predviđa pomoć Srbima

Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocenio je da Deklaracija o Kosovu koju je predložila Vlada Srbije ne predviđa konkretne mere koje će Beograd uraditi za rešavanje krize na severu Kosova.

Tomislav Nikolić, šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke, ocenio je da Deklaracija o Kosovu koju je predložila Vlada Srbije ne predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << konkretne mere koje će Beograd uraditi za rešavanje krize na severu Kosova.

- Izglasaćemo sa 200 glasova deklaraciju, ali ne znamo šta će sutra da bude. Šta će raditi policija, vojska, šatl diplomatija Srbije - zapitao je Nikolić u Skupštini Srbije.

On je pozvao vlast u Srbiji da obezbedi da Srbi sa severa Kosova mogu da prolaze kroz administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

- Jesmo li spremni da gledamo kako se sve urušava, i samo da vičemo kako smo patriote? Lagodno je živeti u Beogradu, a teško na Kosovu - dodao je Nikolić.

On je kritikovao premijera Mirka Cvetkovića, za koga je rekao da je samo četiri minuta govorio o Deklaraciji o Kosovu.

- Dok sam slušao predsednika Vlade, mislio sam da slušam Ban Ki Muna - naveo je lider SNS-a.

On je kazao i da ne želi da se na poslanike Skupštine prebacuje odgovornost za vođenje kosovske politike, i dodao da je Deklaracija najniži mogući akt koji Skupština donosi.

LDP neće podržati deklaraciju

PUPS: Predlog deklaracije odražava realno stanje

Na Kosovu se ne razmišlja "hladnom glavom"

Povodom paljenja prelaza Jarinje, Nikolić je rekao da se "hladne glave dole ne razmišlja".

- Onaj ko tamo živi nema hladnu glavu, već država treba da ima hladnu glavu - dodao je lider naprednjaka.

On je ocenio i da je vlast "tri dana ulivala poverenje Srbima Kforom, a onda Euleksom", a Kfor je prema njegovim rečima pomogao Albancima da preuzmu prelaze.

- Ne može se izjavom da Srbija neće ratovati obezbediti mir na severu Kosova, već izjavom da Srbija ne želi rat - kazao je Nikolić.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.