Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica umrla od meningitisa

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je šesnaestomesečna N. T, obolela od bakterijskog meningitisa, juče preminula i pored intenzivnih napora lekara klinike u Tiršovoj da joj spasu život.

„Želim da, pre svega, izrazim najdublje saučešće i žaljenje porodici“, rekao je Milosavljević za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja sprovodi inspekcijski nadzor i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada i u Domu zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Novi Beograd i u klinici u Tiršovoj.

„Čim budemo imali rezultate ovih radnji, preduzećemo one korake koji su predviđeni zakonom“, rekao je Milosavljević.

Ministar je ranije kazao da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, Tužilaštvu dostaviti kompletnu dokumentaciju i da će i Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja, ali i gradska vlast, kao osnivač domova zdravlja, ispitati čitav slučaj.

Roditelji N. T. naveli su da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Roditelji tvrde da su dete dva puta dovodili u Dom zdravlja Novi Beograd sa visokom temperaturom, ali da su ih oba puta lekari vraćali kući smatrajući da je reč o virusnoj infekciji. Devojčica je na kraju upućena na kliniku u Tiršovoj, gde je pala u komu i preminula.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.