Ministar: Tiršova traži obdukciju

Izvor: B92, Beta, 01.Jun.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Tiršova traži obdukciju

Beograd -- Klinika u Tiršovoj traži obdukciju bebe preminule od meningitisa. Gradonačelnik Đilas očekuje ostavku direktora Doma zdravlja Novi Beograd.

Ministar zdravlja Tomica Milosacvljević kaže da će konačnu odluku o obdukciji doneti istražni sudija. "Pre svega izražavam najdublje saučešće porodici, a Ministarstvo zdravlje će javno reći zaključke inspekcijskog nadzora i vanredne provere kvaliteta stručnog rada koji se sprovode u Domu zdravlja Novi Beograd i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klinici u Tiršovoj", kazao je on.

Ministar zdravlja je na konferenciji za novinare naveo i da će biti preduzeti svi koraci predviđeni zakonom, čim budu poznati rezultati tih radnji.

Milosavljević je kazao i da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, Tužilaštvu dostaviti kompletnu dokumentaciju i da će i Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja, ali i gradska vlast, kao osnivač domova zdravlja, ispitati čitav slučaj.

Roditelji N.T. naveli su da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Prema pisanju medija, roditelji tvrde da su dete dva puta dovodili u Dom zdravlja Novi Beograd sa visokom temperaturom, ali da su ih oba puta lekari vraćali kući smatrajući da je reč o virusnoj infekciji.

Devojčica je na kraju upućena na kliniku u Tiršovoj, gde je pala u komu i preminula.

Gradonačelnik očekuje ostavku direktora

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da očekuje da direktor Doma zdravlja Novi Beograd podnese ostavku zbog smrti šesnaestomesečne bebe.

"Mislim da iz moralnih razloga bi bilo zaista logično i normalno da direktor ustanove u kojoj je započeto lečenje deteta - koje će naravno kontrole pokazati šta sve nije dobro urađeno, ali je očigledno da postoje greške lekara - da on ili ona podnese ostavku”, poručio je Đilas.

"Ukoliko se to ne desi, ja ću pokrenuti mehanizme u gradu Beogradu kako bi se sankcionisalo takvo ponašanje", najavio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica umrla od meningitisa

Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2009

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je šesnaestomesečna N. T, obolela od bakterijskog meningitisa, juče preminula i pored intenzivnih napora lekara klinike u Tiršovoj da joj spasu život...„Želim da, pre svega, izrazim najdublje saučešće i žaljenje porodici“,...

Nastavak na Glas javnosti...

Tiršova zatražila sudsko-medicinsku obdukciju

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jun.2009

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj traži sudsko-medicinsku obdukciju tela šesnaestomesečne N.T. koja je preminula od bakterijskog meningitisa, a istražni sudija će odlučiti da li će to biti obavljeno, rekao je u ponedeljak ministar zdravlja Tomica Milosavljević....

Nastavak na NaDlanu.com...

Zbog smrti devojčice vanredna provera klinike u Tiršovoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2009

BEOGRAD - Tek nakon vanredne provere kvaliteta stručnog rada i sudsko-medicinske obdukcije biće poznato zbog čega je došlo do smrtnog ishoda u lečenju šesnaestomesečne devojčice u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj, kao i da li je reč o lekarskoj greški, izjavio je ministar zdravlja Tomica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zatražena obdukcija preminule bebe

Izvor: RTS, 01.Jun.2009

Dečija klinika u Tiršovoj traži sudsko-medicinsku obdukciju tela šesnaestomesečne bebe koja je preminula od bakterijskog meningitisa, rekao ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Istražni sudija će odlučiti da li će biti obavljena...Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj zatražila je...

Nastavak na RTS...

Za utorak, 2. jun 2009.

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2009, 10:47

BEOGRAD, 2. juna 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno hapšenju Željka Milovanovića optuženog za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional i ekonomskim temama. BLIC - U "Lekari ćute, Đilas traži ostavku" list piše...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.