Izvor: MozzartSport.com, 21.Feb.2021, 00:47

Viktori za beg sa dna pred tenisko finale u Melburnu

Momci u plavom bez pobede na tri protekla meča, rival Njukasl bez poraza na četiri

Viktori bi da iskopira Džetse. Momci u plavom, taman pred finale Australijan opena koje se odigrava u Melburnu, i u kome se sastaju Novak Đoković i Danil Medvedev, mašta o pozitivnim rezultatima. Cilj ekipe Granta Brebnera je da prekine niz od dva poraza i vrati se na pobedničke staze kada u nedelju, u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu, krene na Njukasl na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marvel stadionu (06.05).

Obe strane borile su se za dah ove sezone, i dok su gosti osmoplasirani na tabeli A-lige uz dve utakmice više od domaćina, Melburn Viktori je fenjeraš, sa svega četiri osvojena boda iz šest duela.

Ulazeći u novu sezonu Melburn je prošao težak remont u timu, postpisavši igrače poput Džejka Brimera, Bena Folamija i Kaluma Mekmanamana, a sve sa ciljem da poboljša učinak ostvaren u prošlom mandatu. Nije baš da bi se neko zadovoljio 10. mestom. Svakako to nije slučaj Viktorija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, igrači Granta Brebnera iza sebe imaju užasan početak sezone. Nova kampanja Momaka u plavom prožeta je sa nekoliko letargičnih predstava začinjenih sa četiri poraza, a naročito pamte onaj u Brizbejnu od 5:2.

Viktori nije uspeo da osvoji bod od njihovog nerešenog duela bez golova protiv Vestern Junajteda na stadionu GMHBA u januaru. Uprkos "vatrenoj" moći koju poseduje u napadu, nedostatak golova bio je glavna briga za

Brebnera, čija je ekipa postigla pet pogodaka, dok je primila 12.

S druge strane, Njukasl je startovao sa četiri vezana poraza, da bi se "otkravio" i počeo da niže pozitivne ishode. Igrači Krega Dinsa sada su u nizu od četiri duela bez neuspeha, a poslednji poraz usledio je pre mesec dana. Tokom tog perioda Džetsi su zabeležili slavlja protiv Velingtona i Melburn Sitija, te remije protiv Vonderersa i Brizbejna.

Melburn Viktori ima očiglednu prednost u poslednjih sedam međusobnih susreta sa Njukaslom, ostvarivši četiri pobede, jedan remi i dva poraza u svim takmičenjima. Najsvežiji duel, istina, dogodio se pre godinu dana, kada je Roj O'Donovan otvorio rezultat za Džetse pre nego što je Ola Toivonen anulirao prednost u drugom poluvremenu i iznudio nerešen rezultat 1:1.

Što se tiče kadrovske situacije, ona nije idealna za Viktori. Novozelandski reprezentativac Marko Rohas je pod znakom pitanja za meč, a nije realno očekivati ni da Rudi Žested odmah zaigra od starta. Iskusni napadač, koji je ranije nosio dresove Meca, Kardifa, Blekburna, Aston Vile i Midlzbra, vratio se u kombinaciju za meč pošto je zadobio povredu tetive, ali nedeljna utakmica mogla bi da dođe prerano za njega. Mekmanaman se bliži povratku u akciju od povrede skočnog zgloba.

U međuvremenu, trener Njukasla ne može da se osloni na veznog igrača Bena Kantarovskog, koji je van stroja zbog povrede tetive. Koliko je ovaj igrač makedonskog porekla značajan za Džetse najbolje svedoči podatak da je u klubu od 2008, a da je godinu kasnije bio na probi u minhenskom Bajernu.

AUSTRALIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Nedelja

06.05: (2,50) Melburn Viktori (3,25) Njukasl Džets (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.