VTA podržala svoju teniserku, a ITF svog sudiju

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VTA podržala svoju teniserku, a ITF svog sudiju

Različiti uglovi i motivi gledanja na istu stvar.

Posle mučne scene u finalu ženskog singla u Njujorku, koja je zasenila senzacionalni trijumf 20-godišnje Japanke Naomi Osake, oglasila su se dve organizacije.

Žensko tenisko udruženje (VTA), koje okuplja najbolje teniserke sveta, stalo je na stranu Amerikanke Serene Vilijams, a Međunarodna teniska federacija (ITF) podržala je sudiju Karlosa Ramosa. Kroz vaganje ko je bio u pravu u žučnom reagovanju Vilijamsove >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog, po njenom mišljenju, sudijske nepravde na meču za trofej, može da se sagleda i sistem organizacije modernog tenisa.

VTA priređuje sve turnire osim četiri najznačajnija koja su u nadležnosti nacionalnih federacija na čijem se tlu igraju, a posredno pod kapom ITF-a. Igrači i na njih dolaze kao profesionalci, a sudije daje međunarodni tenis.

U saopštenju Ženskog teniskog udruženja se kaže:

- Razotkriveni su dvostruki aršini sudija na muškim i ženskim mečevima. Smatramo da ne bi trebalo da bude razlike u prihvatanju emocija koje izražavaju teniseri i teniserke već ih treba doživljavati podjednako. To nije bio slučaj u finalu. Takođe držimo i da trenerima treba dozvoliti da savetuju igrače i na turnirima za grend slem kao što to imaju pravo na takmičenjima pod VTA - provejava kroz saopštenje podrška Vilijamsovoj za to što je Ramosa optužila za seksizam.

ITF, pak, uzima u zaštitu svog sudiju.

- Ramos je jedan od sudija s najvećim iskustvom i jedan od onih koje najviše uvažavaju. Uvek je ispoljavao profesionalizam i savesnost. Na finalu je potpuno postupio po pravilima teniske igre. Na kraju krajeva kazneni gem Vilijamsovoj je potvrđen i sa strane Ju-Es opena.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ŠAMAR ZA SERENU VILIJAMS: Zvanično - sudija je bio u pravu!

Izvor: Kurir, 10.Sep.2018

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da su odluke sudije finalnog meča u ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu SAD Karlosa Ramosa u skladu sa pravilima, kada je kažnjavao američku teniserku Serenu Vilijams.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.