Teniserka i teniser iz Niša šampioni turnira u Keniji

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2024, 10:09

Teniserka i teniser iz Niša šampioni turnira u Keniji

Juniorski ITF turnir u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, protekao je u znaku takmičara Teniske akademije Živković iz Niša - Anastasija Cvetković je osvojila titulu u singlu i treće mesto u dublu, dok je Nikola Jović bio najbolji u singlu u muškoj konkurenciji. Mladi Nišlija je sada među prvih 100 tenisera jer se nalazi na 88. mestu.

Najbolja mlada sportiskinja Niša u izboru Sekcije sportskih novinara Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na najbolji način počela je novu takmičarsku godinu. 15-godišnja Anastasija Cvetković je na ITF turniru u Najrobiju u finalu pobedila Emu Fantusis sa Kipra rezultatom 2:0 (6:2, 6:2), dok je u dublu bila treća

Ona je ovim rezultatima ostvarila i najbolji plasman na ITF listi za juniorke pošto trenutno zauzima 291. poziciju.

Da turnir protekne u znaku Niša i TAŽ-a potrudio se 17-godišnji Nikola Jović koji je osvojio titulu u singlu. On je u finalu savladao Daniela Biena iz Češke rezultatom 2:0 (6:0, 6:2).

Na ITF rang-listi za juniore Nikola Jović je trenutno 88. teniser sveta, dok mu je najbolja pozicija bila 78. mesto što je bilo 22. januara ove godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.