Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarapova dobila "vajld kard" za turnir u Madridu

Ruska teniserka Marija Šarapova dobila je pozivnicu za WTA turnir u Madridu, koji će na programu biti dvije nedjelje pošto joj bude istekla suspenzija od 15 mjeseci zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Turnir u glavnom gradu Španije startuje 5. maja, a Ruskinja je dobila "vajld kard". Kako je najavljeno Šarapova će prije toga igrati i na turniru u Štutgartu krajem aprila.

"Šarapova je podnijela >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zahtjev za učešće na turniru. Ona je jedna od najboljih igračica u posljednjih 15 godina, kao i ranija osvajačica trofeja u Madridu. Nadamo se da će doći veoma motivisana", rekao je direktor turnira Manolo Santana.

Šarapova je u Madridu trijumfovala 2014. godine, kada je u finalu savladala Simonu Halep. Osvajačici pet Gren slem trofeja je za vrijeme prošlogodišnjeg Australijan opena u krvi pronađena nedozvoljena supstanca meldonijum, zbog čega je suspendovana na dvije godine.

Ruskinja je tvrdila da nija znala da se meldonijum nalazi na listi zabranjenih supstanci od početka 2016. godine, te je nastavila da ga koristi u medicinske svrhe.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je međutim smanjio kaznu na 15 mjeseci, pa će Šarapova ponovo biti na terenu od 26. aprila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maši 'vajldkard' za Masters u Madridu

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2017, 01:09

Ruska teniserka Marija Šarapova dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Mastersu u Madridu...Nakon petnaest meseci pauze zbog suspenzije koja joj je bila izrečena Marija Šarapova će se ovog proleća vratiti na teren...Organizator Mastersa u Madridu koji je na programu u prvoj nedelji maja...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.