Rolan Garos se širi zbog straha od madridske Magične kutije

Izvor: Blic, Beta, 14.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolan Garos se širi zbog straha od madridske "Magične kutije"

Projekat proširenja Rolan Garosa, arhitekte Marka Mimrama, predstavlja odgovor na "Kahu magiku", novi ultra-moderni kompleks, gde se trenutno održava teniski turnir u Madridu.

Da bi opravdali potrebu za proširenjem Rolan-Garosa, Francuska teniska federacija je navela da će izgubiti status Gran slema zbog španskih ambicija. "Kaha Magika" je napravljen kako bi se Madrid kandidovao za Olimpijske igre 2016. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Arhitekta Mimram bi trebalo da projektuje pokretni krov koji će od 2011. godine biti postavljen na centralnom terenu Rolan Garosa, kao i novi veliki stadion.

Agencija Frans pres javlja da još postoji nesigurnost oko ostvarivanja tog projekta, pošto francuska federacija nije još razgovarala s predstavnicima pariskih vlasti, koje treba da daju dozvolu za izgradnju, a koje, prema nekim najavama, nisu zadovoljne tim projektom.

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske odlučili su se na izgradnju prokretnog krova kako bi sprečili prekidanje i odlaganje mečeva zbog kiše. Ove sezone će na trećem Gren slem turniru - Vimbldonu, prvi put biti u upotrebi pokretni krov, koji je postavljen na centralnom terenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.