Odgovor Rolan Garosa Kahi magiki

Izvor: B92, 14.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor Rolan Garosa 'Kahi magiki'

Projekat proširenja francuskog teniskog terena Rolan Garosa, arhitekte Marka Mimrama, predstavlja odgovor na 'Kahu magiku', gde se održava ATP turnir u Madridu.

'Kaha Magika' je novi, ultra-moderni kompleks napravljen kako bi Madrid dobio organizaciju Olimpijskih igara 2016. godine. Arhitekta Mimram bi trebao da projektuje pokretni krov koji će do 2011. godine biti postavljen na centralnom terenu Rolan Garosa, kao i novi veliki stadion.

Da bi opravdali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebu za proširenjem Rolan Garosa, Francuska teniska federacija je navela da će izgubiti status Gran slema, zbog španskih ambicija da dobiju teniski turnir najelitnijeg ranga.

Agencija Frans pres javlja da još postoji nesigurnost oko ostvarivanja tog projekta, pošto francuska federacija nije još razgovarala s predstavnicima pariskih vlasti, koje treba da daju dozvolu za izgradnju, a koje, prema nekim najavama, nisu zadovoljne tim projektom.

Organizatori Otvorenog prvenstva Francuske odlučili su se na izgradnju prokretnog krova kako bi sprečili prekidanje i odlaganje mečeva zbog kiše.

Pokretni krov će prvi put biti u upotrebljen ove sezone, na centralnom terenu Vimbldona od 22. juna do 5. jula, a mečeve iz Londona ekskluzivno će prenositi televizija B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.