NOVO RUSKO TENISKO ČUDO: Iz kvalifikacija preko Ige Švjontek od finala u Dubaiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 20:10

NOVO RUSKO TENISKO ČUDO: Iz kvalifikacija preko Ige Švjontek od finala u Dubaiju

Za trofej igra protiv Italijanke.

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek eliminisana je u polufinalu turnira u Dubaiju. Od nje je bila bolja Ruskinja Ana Kalinskaja (25) rezultatom 6:4, 6:4, posle 102 minuta igre.

Kalinskaja je u glavni žreb stigla iz kvalifikacija, a ovo joj je sedmi trijumf u Ujedinjem Arapskim Emiratima.

Iga je bila ta koja je prva napravila brejk u meču polufinala, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je Kalinskaja brzo uzvratila sa jednim, pa drugim, kojim je povela u setovima.

Odmah na startu drugog perioda je Kalinskaja oduzela servis Švjontek, potom i u sedmom gemu, da bi do kraja Iga uspela da vrati samo jedan.

U svom prvom finalu, i to na WTA 1000 turniru, Kalinskaja će se za trofej boriti sa Džasmin Paolini iz Italije, koja je prethodno pobedila Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:2, 7:6

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.