KAKVA NAJAVA ALKARAZA: Biće rat protiv Kecmanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2024, 11:15

KAKVA NAJAVA ALKARAZA: "Biće rat protiv Kecmanovića"

Očekuje težak meč.

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da će morati da bude na najvećem nivou protiv Miomira Kecmanovića u osmini finala Australijan opena, ukoliko želi da se plasira u četvrtfinale.

- Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ako mislim da odem dalje - rekao je Španac na konferenciji za medije posle plasmana u osminu finala Australijan opena.

Alkaraz se plasirao u osminu finala pošto mu je Kinez Junčeng Šang zbog povrede predao meč pri rezultatu 6:1, 6:1, 1:0. Španac se osvrnuo i na Novaka Đokovića.

- Ono što je važno kako biste bili dobar teniser i razvijali svoj tenis na željeni način je imati radnu etiku i jasan odnos prema tome koliko ste spremni da se borite. To je deo rutine koji odlikuje one najveće kao što je Đoković. Jedino je sa tim stavom moguće napredovati - dodao je Alkaraz.

Na kraju je rekao da je zadovoljan trenutnom formom.

- Osećam se dobro, čini mi se da sve bolje udaram lopticu, da se krećem bolje. Sve je kako treba i nadam se da ću nastaviti da napredujem. Cilj mi je da ostanem na nivou čitave sezone. Posle Vimbldona sam izgubio nekoliko mečeva koje nisam smeo. Ovo je tenis, sve može da se desi. Ne fokusiram se na druge stvari, samo one prave. Prošle godine sam napredovao, a nadam se da ću u ovom delu da ostanem na pravom putu - zaključio je Španac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALKARAZ PRED MEČ SA KECMANOVIĆEM: ‘Znam da će biti rat i moram biti spreman za to!’

Izvor: HotSport.rs, 20.Jan.2024

‘Moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje’. Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala Australijan opena nakon što mu je predao meč Junčeng Šang pri rezultatu 2:0 (6:1, 6:1, 1:0). Drugi reket sveta će u narednoj rundi odmeriti snage protiv Miomica Kecmanovića koji...

Nastavak na HotSport.rs...

MEDVEDEV ISPRIČAO PRIČU O NOVAKU KOJA DOKAZUJE DA JE NAJVEĆI: „Mislim da je to ono što ljudi ponekad ne znaju o njemu“ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 20.Jan.2024

Zbog ovoga je Novak Đoković najveći! Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je savladao Feliksa Ože-Alijasima za 129. minuta rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) Na konferenciji za medije, Medvedev je pričao o najboljem teniseru sveta, Novaku Đokoviću i njihovom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.