Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 02:02

Đoković: Umoran sam, želim da odmorim i zaboravim na tenis

Najbolji teniser sveta otišao na pauzu uz otvoreno pitanje o učešću na Australijan openu

Srbija je stala na korak od finala u Dejvis kupu, a uprkos novom sjajnom izdanju Novaka Đokovića koji je savladao Marina Čilića, naši teniseri su sa dva poraza u preostalim mečevima eliminisani od Hrvatske nakon čega je najbolji teniser sveta sumirao utiske.

"Želim da odmorim i da zaboravim na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tenis. Umoran sam od cele godine. Hoću da provedem vreme sa porodicom. Uskoro ćete saznati moje planove za 2022", rekao je Đoković čije učešće na Australijan openu i turnirima u januaru još nije zvanično definisano.

Iako je upisao 19. uzastopni trijumf u singlu u pomenutom takmičenju, prvi reket sveta sa saigračima je morao da pruži ruku rivalima koji su pobedu Borna Goje nad Dušanom Lajovićem materijalizovali trijumfom u dublu.

"Dao sam sve od sebe. Nadam se da ćemo da naučimo nešto iz ovih mečeva. Ostaje mi cilj da osvojim Dejvis kup. Svi volimo da igramo za reprezentaciju".

Iako je prvi reket sveta u 2021. godini oborio nove u nizu rekorda, ostaće žal usled činjenice da nije osvojio medalju u Tokiju, kao i da mu je potom izmakao trofej na US Openu gde ga je u finalu savladao Danil Medvedev.

"Sezona je za mene danas završena, neću da žalim ni za jednim turnirom koji sam odigrao posle avgusta. Dajem sve od sebe, kao i uvek, za nacionalni tim. Dodatna je važnost i značaj kada su svi uključeni. Nažalost, to nije bio slučaj. Jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovakva vrsta takmičenja je okrutna na neki način jer zahteva od vas da pobedite svaki meč koji igrate, i setovi se računaju".

Novak je istakao da se nada da će porazi predstavljati lekciju za ceo tim, dodavši da postoji mnogo stvari koje mogu da nauče pojedinačno i kao tim. Takođe, prvi reket sveta je naglasio da je svima stalo kad igraju za tim Srbije i naciju.

"Izašli smo na teren sa verom u uspeh. Zašto bismo izlazili na teren ako bismo nosili belu zastavu? Znali smo da će ovo biti najteži meč za nas. Znali smo da nismo favoriti u dublu jer smo igrali protiv najboljih na svetu, dva momka koji stalno igraju zajedno, odlično se poznaju. Oni su specijalisti za dubl. Na to se fokusiraju. Mi nismo mnogo igrali dubl. Da bismo osvojili Dejvis kup moramo da imamo više dubl igrača, moramo da imamo dubl tim, inače će biti veoma teško. Oni tačno znaju gde će loptica da ide, ko izlazi, ko pokriva. Stalno vrše pritisak. To je što je, pokušali smo. Nije uspelo. Definitivno treba da unapredimo dubl deo našeg tima. Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno. Inače, će osvajanje Dejvis kupa biti kao penjanje na Mont Everest", rekao je Đoković.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.