Bugarin Dimitrov šokirao Berdiha i izborio se za duel sa Tipsarevićem

Izvor: Blic, 25.Mar.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarin Dimitrov šokirao Berdiha i izborio se za duel sa Tipsarevićem

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobrinuo se za iznenađenje u Majamiju gde je u šesnaestini finala teniskog turnira savladao sedmog nosioca, Tomaša Berdiha, sa 6:3, 2:6, 6:4.

Napeta borba koja je trajala 135 minuta završena je posle prave drame, jer je Berdih bio blizu konačnog uspeha, ali je poslednja dva gema osvojio 20-godišnjak iz Bugarske.

Dimitrov je tako, iako tek 101. na ATP listi, stekao pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se u osmini finala sastane sa Jankom Tipsarevićem.

Ovaj bugarrski teniser je po Berdiha bio koban i 2009. u Roterdamu, a ove godine je velike domete najavio na Australijan openu kada je u drugom kolu tek posle pet setova izgubio od tada desetog igrača na ATP listi, Nikolasa Almagra.

Sa Jankom je Dimitrov igrao dva puta, oba puta u 2011. godini i oba puta je izgubio sa po 2:0, u Istbornu sa 6:3, 7:6(2), a i u Vašingtonu, tada sa 6:4, 6:2.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.