Telekom: Nemamo nameru da kupujemo bilo koju televiziju

Izvor: N1 televizija, 07.Nov.2018, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom: Nemamo nameru da kupujemo bilo koju televiziju

Telekom Srbija saopštio je danas da su neistinite tvrdnje da je ta kompanija kupila Televiziju Kopernikus, već navode da je reč o akviziciji kablovskog operatora, i da nije prekršen zakon.

"Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija kupio televiziju Kopernikus, bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << neku televizijsku mrežu. Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao kablovskog operatora Kopernikus Technology i time nije prekršio nijednu tačku zakona", navodi se u saopštenju Telekoma.

 Dodaje se da će "jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija biće obezbeđena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, građanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji".

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology. Iz Telekoma su za N1 rekli da je Kopernikus kupljen po tržišnim uslovima i cenama. S druge strane, stručnjaci smatraju da je takva kupovina problematična iz više razloga.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.