Svetsko prvenstvo počelo neuspehom

Izvor: Mondo, 04.Avg.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetsko prvenstvo počelo neuspehom

Amela Terzić trčala taktički loše i zauzela pretposlednje mesto u izuzetno brzoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 metara.

Svetsko prvenstvo u atletici svečano je otvoreno u petak uveče na Olimpijskom stadionu u Londonu, a Srbija je imala predstavnika u jednoj od prvih disciplina.

Bila je to Amela Terzić, koja je podbacila u kvalifikacijama na 1.500 metara i ostala daleko od plasmana u polufinale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U veoma kvalitetnoj grupi, sa sjajnom Etiopljankom Genzebe Dibabom i Južnoafrikankom Kaster Semenjom, zauzela je 12. mesto u konkurenciji 13 atletičarki koje su završile trku.

Amela je odmah zapala u probleme, jer je dozvolila da je rivalke zatvore u unutrašnjoj stazi, a već polovinom trke je potpuno izgubila korak sa grupom i tako demoralisana nije bila kadra da uhvati priključak.

Prošla je kroz cilj u vremenu 4:08,55 minuta, što je za više od dve sekunde sporije od njenog najboljeg ostvarenja u 2017. godini.

Prvih šest, koje su po plasmanu otišle u polufinale, trčale su između 4:02,7 i 4:03,7 minuta.

Ovo je za Amelu još jedan neuspeh na velikim takmičenjima, posle 34. mesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Pre dve godine je na SP u Pekingu imala ukupno 10. vreme u polufinalu, ali se zbog propozicija na kraju nije našla među 12 najboljih, u finalnoj trci.

Ovog puta ima bolji rezultat od prvih šest u drugoj kvalifikacionoj grupi, ali šta joj to vredi...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.